Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Kom jij ook luisteren tijdens de Voorleesweek?

Bericht van 26 oktober ’23
Tijdens de Voorleesweek houden we in de bib enkele speciale voorleesmomentjes: op zaterdag 18 november verwelkomen we ‘Mister Kamishibai’ en woensdagnamiddag 22 november komen de leerlingen van Akademie Meise vertellen.

Tijdens de Voorleesweek staan dit jaar ‘voorleesbuddy’s’ centraal. Voorleesbuddy’s maken een groot verschil, want door voor te lezen geven ze de liefde voor het lezen door aan anderen. Ze nemen anderen mee in de wondere wereld van het boek en prikkelen hen om lezen leuk te vinden. 

  • Zaterdag 18 november - Mister Kamishibai

Vandaag verzorgt de professionele verteller Mister Kamishibai een bijzondere vertelsessie. Hij komt langs met een traditionele Kamishibai-fiets en combineert voorlezen en theater aan de hand van vertelplaten en een Japans verteltheater. Tussen 10 en 12 uur zijn meerdere vertelsessies voor kinderen van 4 tot 7 jaar. Ook ouders of iedereen die wel eens voorleest aan kinderen zijn welkom om de sessies mee te volgen en inspiratie op te doen.

  • Woensdag 22 november - Akademie Meise vertelt

Vanaf 14u30 komen leerlingen Woordkunst-Drama van de Akademie Meise voorlezen in de bib. Er zijn twee sessies: om 14u30 en 15u15. Ook zij maken gebruik van kamishibai vertelplaten tijdens het vertelmoment. 

Tip: tijdens de voorleesweek zet de bibliotheek haar collectie vertelplaten en voorleesboeken ook extra in de kijker in de jeugdafdeling. Je kan deze ook lenen om thuis zelf voor te lezen.

Nieuwsoverzicht
voorleesweek23

Openingsuren & contact

Hoofdbibliotheek Meise
adres
Brusselsesteenweg 44 bus 11860 Meise
Tel.
02/892.24.20
e-mail
info@bibmeise.be

Openingsuren

Vandaag 15 - 19 uur

Deel deze pagina