FAQ

Kan ik met giften terecht in de bib?

Wij aanvaarden giften (in goede staat). Als ze in de collectie passen, worden de giften ingevoerd. Indien dit niet het geval is, komen de boeken terecht bij onze afgevoerde materialen die verkocht worden aan € 0,50/stuk.

Hoeveel mag ik meenemen?

Je mag in totaal 20 materialen (boeken, strips, DVD's,...) ontlenen.

Hoe lang mag ik materialen houden?

Materialen mogen 4 weken in jouw bezit blijven. Als er geen reservering geplaatst wordt voor een van de materialen die je in jouw bezit hebt, kan je je uitleentermijn nog 1 keer verlengen met vier weken.

Hoe kan ik mijn materialen verlengen?

Je kan verlengen in de bibliotheek zelf, telefonisch of via Mijn Bibliotheek.

Wat als de bib gesloten is?

Je kan steeds materialen inleveren via onze inleverbus. Deze worden dan uiterlijk de volgende werkdag van je kaart gehaald.

Ik ben een boek/DVD/... verloren. Wat moet ik doen?

Je moet het materiaal betalen (+ de kosten van een eventuele boete indien het materiaal te laat is). Als je dat wenst, mag je ook zelf een nieuw exemplaar kopen en aan ons bezorgen (geen pocket-versie).

Kan ik vrijwilligerswerk doen in de bib?

Wij werken met een aantal vrijwilligers die op vaste dagen komen helpen. Doorgaans worden deze vrijwilligers ingezet om de boeken terug te plaatsen of om voor te lezen tijdens onze voorleesuurtjes.

Hebt u interesse om als vrijwilliger te helpen in onze bib? Neem dan zeker contact met ons op via info@bibliotheekmeise.be.

Openingsuren & contact

Hoofdbibliotheek Meise
adres
Brusselsesteenweg 44 bus 11860 Meise
Tel.
02/892.24.20
e-mail
info@bibmeise.be

Openingsuren

Vandaag 14 - 18 uur

Deel deze pagina