FAQ

Hoe kan ik lid worden?

Kinderen en jongeren kunnen gratis lid worden. Vanaf hun 18de verjaardag wordt het lidmaatschap betalend. 

Volwassenen betalen 5 euro per jaar. Na betaling van het lidgeld kan je materialen lenen met je identiteitskaart of met een lidkaart van de bib.

Kan ik met mijn lidkaart ook in andere bibliotheken terecht? 

Ja. Bib Meise maakt namelijk deel uit van het Slim Netwerk, een samenwerkingsverband tussen bibliotheken. Met een geldig abonnement bij één bibliotheek in het netwerk, word je zonder bijkomende kosten ook lid bij de andere. 

Opgelet: het reglement (dat bv. de uitleentermijn of boeteregeling bepaalt) kan in sommige van deze bibliotheken wel verschillen van het onze.

Bib Meise deelt haar reglement enkel met de bibliotheken uit Regiobib Noordrand: Asse, Grimbergen, Kampenhout, Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Machelen, Meise, Merchtem, Opwijk, Steenokkerzeel, Vilvoorde, Wemmel, Zaventem. 

Kan ik met giften terecht in de bib?

Wij aanvaarden giften enkel als ze in heel goede staat zijn en de werken niet ouder zijn dan 5 jaar. Wil je een schenking brengen, maak dan altijd eerst een afspraak op 02/892.24.20. Zonder afspraak kunnen we helaas geen schenkingen aanvaarden.
Als de geschonken materialen in onze collectie passen, worden de giften ingevoerd. Indien dit niet het geval is, komen de boeken terecht bij onze afgevoerde materialen die verkocht worden aan € 0,50/stuk.

Hoeveel mag ik meenemen?

Je mag in totaal 20 materialen (boeken, strips, DVD's, tijdschriften,...) lenen.

Hoe lang mag ik materialen houden?

Materialen mogen 4 weken in jouw bezit blijven. Als er geen reservering geplaatst is voor een van je geleende materialen, kan je je uitleentermijn nog 1 keer verlengen met vier weken.

Hoe kan ik mijn materialen verlengen?

Je kan verlengen in de bibliotheek zelf, telefonisch of via Mijn Bibliotheek.

Wat als de bib gesloten is?

Je kan steeds materialen inleveren via onze inleverbus. Deze worden dan uiterlijk de volgende werkdag van je kaart gehaald.

Ik ben een boek/DVD/... verloren. Wat moet ik doen?

Je moet het materiaal betalen (+ de kosten van een eventuele boete indien het materiaal te laat is). Als je dat wenst, mag je ook zelf een nieuw exemplaar kopen en aan ons bezorgen (geen pocket-versie).

Kan ik vrijwilligerswerk doen in de bib?

Wij werken met een aantal vrijwilligers die op vaste dagen komen helpen. Doorgaans worden deze vrijwilligers ingezet om de boeken terug te plaatsen of om voor te lezen tijdens onze voorleesuurtjes.

Hebt u interesse om als vrijwilliger te helpen in onze bib? Neem dan zeker contact met ons op via info@bibmeise.be.

Openingsuren & contact

Hoofdbibliotheek Meise
adres
Brusselsesteenweg 44 bus 11860 Meise
Tel.
02/892.24.20
e-mail
info@bibmeise.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

Deel deze pagina