Vrijwilligers gezocht voor Leeshelden

Bericht van 10 november ’22
Bib Meise is op zoek naar vrijwilligers voor het project 'Leeshelden'. Als begeleider werk je met een groepje kinderen die wat extra leestijd kunnen gebruiken. Ben je ouder dan 16 jaar, hou je van lezen en knutselen en kan je goed kinderen motiveren? Lees dan zeker verder!
'Leeshelden' start opnieuw op in het voorjaar van 2023 in Bib Meise. Dat zal op een maandagavond, dinsdagavond of zaterdagvoormiddag zijn.
Als vrijwilliger begeleid je telkens gedurende anderhalf uur een groepje van maximum 5 kinderen in de bib. Het gaat om een intensief traject (8 à 10 weken) met een sterke educatieve insteek. Je krijgt hiervoor een vrijwilligersvergoeding.
 
Lezen en knutselen

Ben je bereid om met enkele kinderen uit het tweede en derde leerjaar te lezen? Samen het verhaal te bespreken, spelletjes en/of knutselactiviteiten rond het boek te begeleiden en zo het leesplezier te bevorderen? Dan is dit misschien wel iets voor jou!

Opleiding

De bib heeft alle materialen ter beschikking en je krijgt een korte opleiding. De zorgcoördinatoren van scholen beslissen mee welke kinderen het meest nood hebben aan extra leestijd. 

Interesse?

Heb je nog vragen of wil je je kandidaat stellen? Neem snel contact op via jeugd@bibmeise.be of 02/892.24.20.

Meer info over het project 'Leeshelden' vind je ook via de provincie Vlaams-Brabant

Nieuwsoverzicht
leeshelden logo

Openingsuren & contact

Hoofdbibliotheek Meise
adres
Brusselsesteenweg 44 bus 11860 Meise
Tel.
02/892.24.20
e-mail
info@bibmeise.be

Openingsuren

Vandaag 9 - 13 uur
Hoofdbib Meise
adres
Brusselsesteenweg 44 bus 11860 Meise
Tel.
02 892 20 24
e-mail
info@bibmeise.be

Openingsuren

Vandaag 9 - 13 uur

Lees meer artikels over

Deel deze pagina