Meise van A tot Z: feestweekend 17-19 september

Bericht van 02 september ’21
Tijdens Meise van A tot Z valt er van alles te beleven in Meise-Centrum! Het is een weekend gevuld met leuke activiteiten, voorstellingen en muziek. Ook de bibliotheek werkt hier aan mee, met de volgende opvoeringen.
Zaterdag 18 september - 18 uur & 20 uur
Toneelstuk 'De Duivelschuur'
door Cie Mannetje Blauw

Rond 1650 is het volop oorlog in Meise en omstreken. Diverse hoeves werden platgebrand en nadien heropgebouwd. Eén daarvan was het Groothof in Amelgem en daar hoorde voor die tijd een enorme schuur bij. En over die grote schuur werd een verhaal verteld als zou de duivel meegeholpen hebben om die mastodont recht te krijgen in ruil voor de ziel van de hebberige pachter. Gelukkig kon zijn alerte vrouw hem hiervan op het nippetje nog redden. Die legende werd eeuwenlang ’s avonds bij de haard doorverteld. Daarna werd het ook in tijdschriften en boeken gepubliceerd en voor toneel bewerkt. Jef Verbesselt, een geboren en getogen Meisenaar, maakte van die legende in 1990 een moderne versie. En die wordt nu nog eens op het podium gebracht door Cie Mannetje Blauw.
Het gezelschap Cie Mannetje Blauw ontstond in de jaren 90 na een toneelvorming voor volwassenen onder leiding van Marc Bober. De vorming mondde uit in een fijne samenwerking tussen begeesterde kernleden en de oprichting van een vzw in 2009.

Waar? Plein voor cultuurhuis (bij slecht weer in GC de muze van Meise)
Wanneer? 18 uur &  20 uur 
Prijs? gratis

Zondag 19 september - 11 uur
Live muziek: ‘Literatuur als Partituur’

Onder leiding van Jan Goovaerts hebben jongeren een heel jaar composities gemaakt rond inspirerende literaire teksten uit o.a. De Pest, Harry Potter, Oma Boef, IJsbarbaar, De klokkenluider van de Notre Dame, Raad eens hoe veel ik van je hou, De kunst van het ongelukkig zijn, Val der titanen, De Marstrilogie,...

Het resultaat van hun muzikale creativiteit wordt live uitgevoerd.

Waar? GC de muze van Meise
Wanneer? 11 uur 
Prijs? gratis

Benieuwd naar meer?

Ontdek hier het VOLLEDIGE PROGRAMMA van 'Meise van A tot Z' 

Nieuwsoverzicht
meiseatotz

Openingsuren & contact

Hoofdbibliotheek Meise
adres
Brusselsesteenweg 44 bus 11860 Meise
Tel.
02/892.24.20
e-mail
info@bibmeise.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

Deel deze pagina