Ontmoeting met Lize Spit

Bericht van 02 augustus ’21
Bibliotheek Meise organiseert een literaire ontmoeting met succesauteur Lize Spit. Inschrijven kan vanaf 8 september, via GC de muze van Meise.
  • Woensdag 27 oktober 2021 om 20 uur
    in GC de muze van Meise
    Tickets (€10) te koop vanaf 8 september, via deze pagina.


Lize Spit maakt heel wat furore in het literaire wereldje. In 2016 debuteerde de jonge schrijfster uit Brussel met de roman ‘Het smelt’. Een jonge vrouw die tijdens haar puberteit met twee jongens traumatische gebeurtenissen heeft meegemaakt, keert daarin terug naar haar geboortedorp. Met een blok ijs in de koffer van haar auto en het plan om een soort wraak te nemen. Een literaire thriller van formaat.
Ze won met dit debuut prompt de literatuurprijs De Bronzen Uil. Er zijn ondertussen al meer dan 20.000 exemplaren van verkocht. Het boek is in vele talen vertaald en wordt verfilmd.

Ik ben er niet

Eind 2020 verscheen haar langverwachte nieuwe roman ‘Ik ben er niet’. Hierin beschrijft zij met veel empathie het samenleven met een partner in een toestand van psychose. Ook dit werk werd de hemel in geprezen om z’n taalvirtuositeit en de manier waarop een moeilijk thema wordt aangepakt.

Bij het grote publiek is Lize Spit vooral gekend door haar wekelijkse columns in de krant De Morgen. Ze waagde zich ook al aan kortverhalen en poëzie.

Interview
De literaire ontmoeting met Lize Spit focust zowel op haar persoonlijkheid als schrijver en de thema’s in haar werk, als op haar relatie met Brussel. Zij wordt geïnterviewd door Hilde Desmedt, literatuurkenner en drijvende kracht achter de leeskringen van Meise.

Nieuwsoverzicht
Lize Spit (c) keke keukelaer

Openingsuren & contact

Hoofdbibliotheek Meise
adres
Brusselsesteenweg 44 bus 11860 Meise
Tel.
02/892.24.20
e-mail
info@bibmeise.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

Deel deze pagina