In memoriam

Bericht van 08 juni ’20
Tijdens de voorbije maanden zijn er twee personen overleden die heel wat hebben betekend voor de bibliotheek: Michel Van den Broeck en Louis Becq.

Michel Van den Broeck voormalig bibliotheekmedewerker in de bibliotheek van Meise en Westrode.

Michel is zijn carrière gestart in de parochiale bibliotheek van Westrode, een initiatief van de KWB Westrode. Samen met vrijwilliger Tine Parijs heeft hij dit werk vele jaren met hart en ziel gedaan op woensdagavond en zondagochtend. In 1985 werd de parochiebibliotheek van Westrode overgenomen door de gemeente Meise en Michel werkte van toen af 4 uur in Westrode en 6 uur in Meise.

Michel had een groot hart voor de jeugd en al vrij vroeg gestart met het uitnodigen van kinderen in klasverband naar de bibliotheek van Westrode. Hij kende de collectie van de buurtbibliotheek door en door en kon alle klanten helpen met de zoektocht naar het juiste boek. Om de bezoekers nog beter te kunnen bedienen bracht hij ook interessante boeken uit Meise mee naar Westrode.

Het in gebruik nemen van een geautomatiseerd bibliotheekbestand in Meise was voor hem een hele opgave maar hij probeerde toch met vallen en opstaan er mee te leren werken. Zijn gemis aan digitale vaardigheden maakte hij ruimschoots goed met zijn inzet en klantgerichtheid.

We herinneren Michel als een toffe collega met een groot hart voor boeken en bezoekers.

Louis Becq voormalig voorzitter van de Vaste Commissie voor Advies, later beheersorgaan van de bib.

In die functie volgde hij het wel en wee van de bibliotheek op en fungeerde zo als brugfunctie tussen het bibliotheekpersoneel en het gemeentebestuur van Meise.

Toen de bibliotheek in het Verloren Uurke uit zijn voegen barste was hij samen met Marcel Belgrado de grote voorvechter voor een nieuw bibliotheekgebouw. Toen dit in 2001 uiteindelijk werd gerealiseerd en de bibliotheek was uitgegroeid tot een modern lees- en informatiecentrum heeft hij enkele jaren later de fakkel doorgegeven aan Bernadette De Velder.

Het bibliotheekpersoneel kon altijd bij hem terecht voor advies en het bepleiten van nieuwe initiatieven of middelen bij de gemeente Meise.

De bibliotheek is hem dankbaar voor al die jaren van inzet.

Louis bleef nadien nog actief als lokaal geschiedschrijver. Hij verzorgde heel wat publicaties over het politieke reilen en zeilen in Meise.

 

 

Nieuwsoverzicht
in m

Openingsuren & contact

Hoofdbibliotheek Meise
adres
Brusselsesteenweg 44 bus 11860 Meise
Tel.
02/892.24.20
e-mail
info@bibmeise.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

Deel deze pagina