Fake news

Bericht van 31 januari ’20
Echt of nep? Laat je niet misleiden.

Het medialandschap is veranderd en steeds vaker kom je in aanraking met ‘fake news’. Nepnieuws verstoort het publieke debat, polariseert en ondergraaft de geloofwaardigheid van traditionele nieuwsmakers. En terecht stellen we ons de vraag: wat kan ik nog geloven?

In april vind je in de bib van Meise een interactieve tentoonstelling die je laat ervaren hoe misleiding werkt. Je ontdekt hoe cijfers, beelden en taal worden gebruikt om jou bewust op het verkeerde been te zetten. De tentoonstelling kan je bekijken tijdens de openingsuren van de bib. Je kan je ook verder thuis verdiepen in het onderwerp met een fake news krant.

En wil je jouw kennis verder uittesten? Neem dan deel op zaterdag 25 april 2020 aan de fantastische bibquiz waarbij fake news een belangrijk onderdeel zal vormen.

Afspraak in Dienstencentrum De Spil om 19 uur. Inschrijven per ploeg van 4 of 5 deelnemers via info@bibmeise.be. Inschrijvingsgeld: 20 euro per ploeg. De opbrengst van die avond gaat naar een goed doel.

Tot slot kan je in enkele bibliotheken uit de regio terecht voor een mooi aanbod lezingen rond dit thema. Journalisten, onderzoekers en andere experten belichten nepnieuws vanuit diverse invalshoeken. Op 19 maart is VUB professor & docent media Ike Picone te gast in de bibliotheek van Steenokkerzeel; op 28 april komt VRT-journalist Tim Verheyden spreken in de bibliotheek van Asse. De lezingen starten telkens om 20 uur. Voor meer informatie over de kostprijs en inschrijvingsmodaliteiten verwijs ik naar de website van de organiserende bibliotheken.

Nieuwsoverzicht
tegels

Openingsuren & contact

Hoofdbibliotheek Meise
adres
Brusselsesteenweg 44 bus 11860 Meise
Tel.
02/892.24.20 (secretariaat)
e-mail
info@bibmeise.be

Openingsuren

Vandaag: 13 - 18 uur