Dit nieuwsbericht is niet actueel.

PianoDays2020

Bericht van 13 januari ’20
Ontdek hier meer over PianoDays2020.

88 toetsen

Op 28 maart is het Piano Day. Dit is de 88ste dag van het jaar, zoals ook een piano 88 toetsen telt. Piano Day werd in het leven geroepen door de Duitse muzikant en componist Nils Frahm. Het is ondertussen uitgegroeid tot een internationaal project.

10 gemeenten

10 gemeenten uit de Brusselse Noordrand sluiten aan bij Piano Day en plaatsen 1 maand lang de piano centraal tijdens PianoDays2020. Zo kan je de hele maand maart in alle hoeken van onze regio pianoklanken horen.

1 fietsroute

Op 1 maart 2020 geven we het startschot van PianoDays2020. Dat doen we met intieme pianoconcerten, op bijzondere plekken in de verschillende deelnemende gemeenten. We stippelen een fietsroute uit tussen de verschillende concertlocaties. Tussen de concerten is er tijd om van de ene naar de andere plek te fietsen.

29 dagen

Met PianoDays2020 bieden we van 1 t.e.m. 29 maart pianomuziek in de hele regio. Geniet je van klassiek, jazz of pop? Verkies je een vleugje poëzie of literatuur erbij? PianoDays2020 voorziet alvast voor elk wat wils.

200 leerlingen

De piano begeleidt 200 leerlingen uit 4 lagere scholen uit de regio. Samen met Koor&Stem vormen ze 2 kinderkoren. In het deeltijds kunstonderwijs gaan leerlingen aan de slag met pianostukjes van Belgische componisten, onder begeleiding van MATRIX.

28 maart

Op 28 maart 2020, de officiële Piano Day 2020, zijn we aanwezig op de luchthaven van Zaventem, een markante plek in onze regio. Reizigers in Brussels Airport kunnen genieten van een pianomarathon. Deze zal gespeeld worden door professionele- en amateurpianisten. De kinderkoren zullen de passanten in de luchthaven verrassen.

Alle activiteiten vind je hier.

Deelnemende partners: Cultuur- en gemeenschapscentra, bibliotheken, scholen en het deeltijds kunstonderwijs uit de gemeenten Grimbergen, Kampenhout, Kapelle-op-den-Bos, Machelen, Meise, Opwijk, Steenokkerzeel, Vilvoorde, Wemmel en Zaventem. In samenwerking met Koor&StemMATRIXDe Fietsersbond met de steun van de Vlaamse Overheid.
Nieuwsoverzicht
piano days

Openingsuren & contact

Hoofdbibliotheek Meise
adres
Brusselsesteenweg 44 bus 11860 Meise
Tel.
02/892.24.20 (secretariaat)
e-mail
info@bibmeise.be

Openingsuren

Vandaag gesloten