Literaire ontmoeting met auteur Margot Vanderstraeten

Bericht van 18 oktober ’19
Margot Vanderstraeten is zowel schrijfster als journaliste. Ze werkt freelance voor diverse kranten en tijdschriften en publiceert er columns, opiniestukken en interviews. Op woensdag 11 december zal zij te gast zijn in onze bibliotheek.

Als auteur is Margot vooral bekend van haar boek ‘Mazzel tov’, een relaas over haar ervaringen als werkstudente bij een joodse familie in Antwerpen. Het is een uniek document over een intense relatie en het dagelijks leven in een modern orthodox joods milieu. Het boek werd met diverse prijzen bekroond en vertaald in het Pools, Duits, Engels en Frans.

Andere bekende romans van haar zijn: Alle mensen kijken (2002), De vertraging (2004), Mise en place (2009), Het vlindereffect (2014) en Het zusje van de buurvrouw (2018).

Margot Vanderstraeten houdt niet van een klassieke lezing. Ze heeft gekozen voor een interview en die wordt afgenomen door Hilde Desmedt, leeskringbegeleider en boekenliefhebber. Naast haar boek ‘Mazzel tov’ komt ook haar schrijversloopbaan en ander werk aan bod. Ook vragen vanuit de zaal zijn welkom.

Standaard Boekhandel Meise biedt die avond haar werk te koop aan. Margot zal na de lezing met plezier signeren.

De lezing wordt gratis aangeboden maar op voorhand inschrijven is verplicht. Dit kan in de bibliotheek, telefonisch of via info@bibmeise.be. Bij onvoldoende inschrijvingen kan de literaire avond geannuleerd worden.

Deze lezing gaat door op woensdag 11 december 2019 om 20.00 uur in de leeszaal van bibliotheek Meise.

Nieuwsoverzicht
MV

Openingsuren & contact

Hoofdbibliotheek Meise
adres
Brusselsesteenweg 44 bus 11860 Meise
Tel.
02/892.24.20 (secretariaat)
e-mail
info@bibmeise.be

Openingsuren

Vandaag: 15 - 20 uur