Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Lezing door auteur Koen Peeters

Bericht van 31 juli ’18
Woensdag 14 november 2018 om 20 uur in de leeszaal van de bibliotheek - GRATS

Vlaams auteur Koen Peeters debuteerde in 1988, schreef ondertussen al meer dan 10 romans en is sinds begin 2018 voltijds schrijver. Zijn boeken zijn tegelijkertijd luchtig en ernstig. In een eigenzinnige stijl tekent hij melancholische portretten van deze tijd. Zijn bekendste werken zijn ‘Grote Europese roman’ (2007)  en ‘De mensengenezer’ (2017).

In ‘Grote Europese roman’, een verwijzing naar de Great American novel, zet hij met Brussel als knooppunt op een subtiele en uitgekiende wijze de Europese gedachte zowel in verleden als toekomst uiteen. Het boek was een internationaal succes en werd vertaald in het Sloveens, Bulgaars, Hongaars en Italiaans.

‘De mensengenezer’ is een filosofisch verhaal van een West-Vlaamse boerenzoon Remi die wordt achtervolgd door ontembare dromen en stemmen. Hij zegt het boerenleven vaarwel en treedt in bij een strenge kloosterorde om zijn ultieme droom – naar Congo vertrekken – waar te maken. Daar geraakt hij gefascineerd door de mystiek en magie van het Yaka-volk. Voor dit boek ontving Koen Peeters de ECI-literatuurprijs (2017) en de Confituur boekhandelsprijs (2018).

Koen Peeters is een geboren verteller en zal met veel passie spreken over en voorlezen uit zijn werk.

Nieuwsoverzicht
Koen Peeters

Openingsuren & contact

Hoofdbibliotheek Meise
adres
Brusselsesteenweg 44 bus 11860 Meise
Tel tel
02/892.24.20
e-mail
info@bibmeise.be

Openingsuren

Vandaag gesloten