Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Nog slechts enkele maanden tijd om je lerarenkaart op te halen!

Bericht van 23 april ’19
Bib Meise is ondertussen al enkele jaren verdeler van de lerarenkaart. Leerkrachten die in Meise en Wolvertem wonen, kunnen bij ons terecht voor hun nieuwe kaart.

Niet zeker in welke bib je je lerarenkaart moet ophalen? Check het hier.

De bibliotheek biedt heel wat extra service aan leerkrachten aan.

Voor de kleuterjuffen/meesters beschikt de bib over vertelplaten van een 100-tal gekende prentenboeken. Ze zijn geschikt om in de klas te gebruiken met een Kamishibai verteltheater. Voor jonge kinderen zijn er ook fundels of interactieve e-boeken met verhalen, filmpjes en opdrachten of spelletjes. Wie lid is van de bibliotheek kan jaarlijks 7 fundels op de Ipad downloaden en die blijven gratis 4 weken ter beschikking.

Het ‘makkelijk lezen plein’ richt zich tot kinderen met leesmoeilijkheden en hun opvoeders. Leerlingen die kampen met dyslexie, een taalachterstand of gewoon niet graag lezen vinden er aangepaste lectuur en informatie. De materialen zijn te herkennen aan de speciale ‘Makkie’ sticker.

Er is ook een kleine collectie luisterboeken en hoorspelen maar bovenal een ruim aanbod lees- en weetboeken voor 7+, 10+, 13+ en 15+.

Leerkrachten kunnen tot 25 materialen uitlenen voor een periode van 4 weken. Lid worden van de bib kost jaarlijks 5 euro en met de lidkaart kan men ook terecht in meer dan 40 andere bibliotheken in de provincie.

 

Nieuwsoverzicht
lerarenkaart

Openingsuren & contact

Hoofdbibliotheek Meise
adres
Brusselsesteenweg 44 bus 11860 Meise
Tel.
02/892.24.20 (secretariaat)
e-mail
info@bibmeise.be

Openingsuren

Vandaag: 13 - 18 uur