Lezingen

Woensdag 13 december 2017 om 20 uur in GC De Muze
Lezing 'ondeugend ouder worden' door Zaki
Kostprijs : €10 (VVK €8)

In deze vrolijke lezing vertrekt Zaki, zelf de zeventig voorbij, van de vooroordelen die bestaan over de latere leeftijd.

Senioren worden meestal - onder andere door de media - als minderwaardig afgeschreven. Want jonger is zogezegd beter. Een karikatuur, natuurlijk. Eeuwenlang stond een hoge leeftijd voor verwezenlijkingen, ervaring en wijsheid die respect verdienden.
Het boek ‘Ondeugend ouder worden’ haalde de top tien en kreeg een vervolg, de lezing trekt telkens volle zalen. Verwacht geen lullige raadgevingen. Geen ongevraagde adviezen over rollators en testosterongel, maar fijne humoristische levensinzichten.

______________________________________________________________________________
Woensdag 7 februari 2018 om 20 uur in GC De Muze
Lezing 'Het DNA-verhaal' door Jean Jacques Cassiman
Kostprijs : €7 (VVK €6)
Deze lezing is gebaseerd op het boek ‘Missie DNA, over verwantschap en vreemdgaan, mysteries en misdaad, evolutie en gezondheid’ dat Jean-Jacques Cassiman samen met Peter Raeymaekers heeft geschreven.

Cassiman illustreert op een speelse wijze hoe genetica werkt en wat de rol van de onderzoeker daarin is. Zo kreeg hij onder meer de opdracht om te achterhalen of het stoffelijk overschot van Napoleon Bonaparte dat in Parijs begraven ligt wel degelijk dat van Napoleon was. Cassiman is hoogleraar in de menselijke erfelijkheid aan de KU Leuven en heeft baanbrekend werk verricht op het gebied van de menselijke genetica en het DNA-onderzoek.

______________________________________________________________________________

Woensdag 28 februari 2018 om 20 uur in de leeszaal van de bibliotheek
Lezing door auteur Kris Van Steenbergen
Kostprijs: GRATIS

Kris van Steenberge heeft met z’n debuut ‘Woesten’ (2013) op slag naam en faam gemaakt in de Vlaamse literatuurwereld. Het dramatische verhaal speelt zich af rond de eerste wereldoorlog en vertelt het ongelukkige leven van de familie Duponselle. De personages (dokter Guillaume, zijn vrouw Elisabeth en de zonen Valentijn en de verminkte Nameloos) komen één voor één aan het woord met hun beleving van de waarheid. Voor dit ingenieus in elkaar geschoven boek ontving Van Steenberge in 2014 de prijs voor het beste prozadebuut en de Bronzen uil.

In 2016 verscheen zijn twee boek ‘Blindelings’. Dit keer beschrijft hij een eigentijds verrassend en hard familiedrama. Op sublieme wijze kom je te weten wat er in de personages omgaat en hoe ze geworden zijn wie ze nu zijn.

Kris Van Steenberge komt vertellen wat een auteur drijft en hoe een roman tot stand komt. Hij zal zijn uiteenzetting afwisselen met het voorlezen van passages uit eigen werk.

 

Openingsuren & contact

Hoofdbibliotheek Meise
adres
Brusselsesteenweg 44 bus 11860 Meise
Tel tel
02/892.24.20
e-mail
info@bibmeise.be

Openingsuren

Vandaag: 15 - 20 uur