Lezingen

Lezing door auteur Koen Peeters
Woensdag 14 november 2018 om 20.00 uur in de leeszaal van de bibliotheek
Gratis

Vlaams auteur Koen Peeters debuteerde al in 1988, schreef ondertussen al meer dan 10 romans en is sinds begin 2018 voltijds schrijver. Zijn boeken zijn tegelijkertijd luchtig en ernstig. In een eigenzinnige stijl tekent hij melancholische portretten van deze tijd. Zijn bekendste werken zijn ‘Grote Europese roman’ (2007)  en  ‘De mensengenezer’ (2017).

In ‘Grote Europese roman’, een verwijzing naar de Great American novel, zet hij met Brussel als knooppunt op een subtiele en uitgekiende wijze de Europese gedachte zowel in verleden als toekomst uiteen. Het boek was een internationaal succes en werd vertaald in het Sloveens, Bulgaars, Hongaars en Italiaans.

‘De mensengenezer’ is een filosofisch verhaal van een West-Vlaamse boerenzoon Remi die wordt achtervolgd door ontembare dromen en stemmen. Hij zegt het boerenleven vaarwel en treedt in bij een strenge kloosterorde om zijn ultieme droom – naar Congo vertrekken – waar te maken. Daar geraakt hij gefascineerd door de mystiek en magie van het Yaka-volk. Voor dit boek ontving Koen Peeters de ECI-literatuurprijs (2017) en de Confituur boekhandelsprijs (2018).

Koen Peeters is een geboren verteller en zal met veel passie spreken over en voorlezen uit zijn werk.

_____________________________________________________________________________

Het ‘Groot dictee heruitgevonden’
Vrijdag 7 december 2018 om 20.00 uur in de leeszaal van de bibliotheek
Deelnemen is gratis – op voorhand inschrijven is noodzakelijk

Het groot dictee die zowel in Nederland als Vlaanderen doorging en waaraan ook heel wat BV’s deelnamen is niet meer. De bibliotheek van Mechelen heeft hierop een variant bedacht en dit concept gaat door in heel wat bibliotheken in Vlaanderen. Ook de bib van  Meise doet hieraan mee.

Een jonge schrijfster uit Mechelen levert een nieuw verhaal dat op die avond in première gaat. Het dictee bestaat uit meerdere delen: het traditionele dictee – een langste woorddictee – en bij gelijkspel een Spelling Bee.

Een presentator en voorlezer zullen de avond in goede banen leiden. Een echte bolleboos of taalpuritein hoef je niet te zijn; het wordt vooral een leuke en ontspannende avond met een beetje competitie.

De winnaar van elk onderdeel ontvangt een mooie gouden of zilveren pen. Voor de 2de en 3de prijs wordt een boekenpakket met recente boeken voorzien. Maar het motto is: deelnemen is belangrijker dan winnen.

Openingsuren & contact

Hoofdbibliotheek Meise
adres
Brusselsesteenweg 44 bus 11860 Meise
Tel tel
02/892.24.20
e-mail
info@bibmeise.be

Openingsuren

Vandaag: 9 - 13 uur