Lezingen

Lezing door Hendrik Cammu over gezond leven

Woensdag 4 december 2019 om 20.00 uur in de Muze van Meise

Kostprijs: €10 (VVK €8) Koop je ticket hier.

Gezonde voeding en voldoende bewegen wordt alsmaar belangrijker gevonden. Maar de soms tegenstrijdige onderzoeken hierrond maken het niet altijd makkelijk. Wat moeten we geloven? Wat is echt gezond? Welke methodes bestaan er om vlot je oude dag te bereiken?

Op een wetenschappelijk onderbouwde maar toegankelijke manier geeft Hendrik Cammu tips om het lot zelf in handen te nemen. De lezing is gebaseerd op zijn boek ‘Wat moet ik nu geloven dokter?’

Henrik Cammu uit Meise is als hoogleraar en gynaecoloog verbonden aan het academisch ziekenhuis van de VUB. Hij vindt het belangrijk om medische wetenschappen te populariseren en heeft hierover diverse werken gepubliceerd.

 

Literaire ontmoeting met auteur Margot Vanderstraeten

Woensdag 11 december 2019 om 20.00 uur in de leeszaal van bibliotheek Meise

Margot Vanderstraeten is zowel schrijfster als journaliste Ze werkt freelance voor diverse kranten en tijdschriften en publiceert er columns, opiniestukken en interviews.
Als auteur is ze vooral bekend van haar boek ‘Mazzel tov’, een relaas over haar ervaringen als werkstudente bij een joodse familie in Antwerpen. Het is een uniek document over een intense relatie en het dagelijks leven in een modern orthodox joods milieu. Het boek werd met diverse prijzen bekroond en vertaald in het Pools, Duits, Engels en Frans.
Andere bekende romans van haar zijn : Alle mensen kijken (2002), De vertraging (2004), Mise en place (2009), Het vlindereffect (2014) en Het zusje van de buurvrouw (2018).

Margot Vanderstraeten houdt niet van een klassieke lezing. Ze heeft gekozen voor een interview en die wordt afgenomen door Hilde Desmedt, leeskringbegeleider en boekenliefhebber. Naast haar boek ‘Mazzel tov’ komt ook haar schrijversloopbaan en ander werk aan bod. Ook vragen vanuit de zaal zijn welkom.
Standaard Boekhandel Meise biedt die avond haar werk te koop aan. Margot zal na de lezing met plezier je boek signeren.

De lezing wordt gratis aangeboden maar op voorhand inschrijven is verplicht. Dit kan in de bibliotheek, telefonisch of via info@bibmeise.be. Bij onvoldoende inschrijvingen kan de literaire avond geannuleerd worden.

 

Lezing door thrillerauteur Toni Coppers

Woensdag 12 februari 2020 om 20.00 uur in de leeszaal van bibliotheek Meise

Toni Coppers schrijft al 10 jaar aan de populaire thriller-reeks Liese Meerhout. De reeks werd al meermaals bekroond en verfilmd. Toni Coppers combineert een ingenieus en spannend misdaadplot met een doorgedreven karaktertekening van commissaris Meerhout en haar rechterhand hoofdinspecteur Masson.

De bekendste boeken van Toni Coppers zijn: Dood water (2014), De vleermuismoorden (2015), De hondenman (2016) en De jongen in het graf (2018). Voor die werken kreeg hij meermaals de Hercule Poirotprijs of publieksprijs.

Naast misdaadverhalen schreef hij ook stripscenario’s voor de reeks Fanny K.

De lezing heeft als titel ‘Leven met verbeelding’. Toni zal met veel humor praten over hoe hij zelf thrillerauteur werd en hoe de Meerhout-reeks is ontstaan. Hij leest afwisselend voor uit eigen werk en vertelt anekdotes uit zijn leven.

Zijn devies is: Schrijven is altijd mijn droom geweest. Dat ik dit sinds 2014 mijn voltijdse baan mag noemen blijft aanvoelen als een privilege. Schrijven is een eenzame bezigheid en daarom is contact met de lezers welkom. De open, hartelijke, eerlijke en kritische feedback geeft me elke keer vleugels. Het geeft het nodige tegengewicht voor een zeer solitaire maar fantastische job.

De lezing wordt gratis aangeboden maar op voorhand inschrijven is verplicht. Dit kan in de bibliotheek, telefonisch of via info@bibmeise.be. Bij onvoldoende inschrijvingen kan de lezing geannuleerd worden.

 

Lezing door Lieve Blancquaert over ‘Geboorte, huwelijk en dood’

Woensdag 25 maart 2020 om 20.00 uur in de Muze van Meise

Kostprijs: €10 (VVK €8) Koop je ticket hier.

Lieve Blancquaert reisde de wereld rond om cruciale momenten in een mensenleven ‘Geboorte, huwelijk en dood’ op beeld vast te leggen. Haar foto- en filmreportages werden uitgezonden op TV. In ‘Birthday’ (2013) geeft ze een overzicht van de omstandigheden waarin kinderen geboren worden en hoe de geboorteplaats al zorgt voor verschillen in kansen op scholing, beroep en welzijn. Het vervolg ‘Wedding day’ (2015) gaat over de rituelen bij huwelijksfeesten in diverse delen van de wereld. In 2018 liep het sluitstuk ‘Last days’ waarin ouder worden, overlijden en uitvaart in diverse culturen werd belicht. De foto’s werden ook in boekvorm gepubliceerd.

Haar lezing is een mix van de drie reportages. Zij vertelt hoe ze die belangrijke momenten in een mensenleven persoonlijk heeft mogen ervaren.

Lieve Blancquaert werkt als freelance fotografe voor verschillende kranten en tijdschriften. Ze publiceerde heel wat fotoboeken samen met Annemie Struyf en andere bekende journalisten.

Openingsuren & contact

Hoofdbibliotheek Meise
adres
Brusselsesteenweg 44 bus 11860 Meise
Tel.
02/892.24.20 (secretariaat)
e-mail
info@bibmeise.be

Openingsuren

Vandaag: 15 - 20 uur