Lezingen

Het ‘Groot dictee heruitgevonden’

Vrijdag 7 december 2018 om 20.00 uur in de leeszaal van de bibliotheek
Deelnemen is gratis – op voorhand inschrijven is noodzakelijk

Het groot dictee die zowel in Nederland als Vlaanderen doorging en waaraan ook heel wat BV’s deelnamen is niet meer. De bibliotheek van Mechelen heeft hierop een variant bedacht en dit concept gaat door in heel wat bibliotheken in Vlaanderen. Ook de bib van  Meise doet hieraan mee.

Een jonge schrijfster uit Mechelen levert een nieuw verhaal dat op die avond in première gaat. Het dictee bestaat uit meerdere delen: het traditionele dictee – een langste woorddictee – en bij gelijkspel een Spelling Bee.

Een presentator en voorlezer zullen de avond in goede banen leiden. Een echte bolleboos of taalpuritein hoef je niet te zijn; het wordt vooral een leuke en ontspannende avond met een beetje competitie.

De winnaar van elk onderdeel ontvangt een mooie gouden of zilveren pen. Voor de 2de en 3de prijs wordt een boekenpakket met recente boeken voorzien. Maar het motto is: deelnemen is belangrijker dan winnen.

_____________________________________________________________________________

2e bibquiz
Zaterdag 9 februari 2019 om 19 uur - dienstencentrum De Spil

i.s.m. De Spil en ten voordele van Kanjers van Vrouwen

Na een succesvolle 1ste editie was de vraag naar een herhaling van het initiatief groot.

De bib opteert om dit evenement tweejaarlijks te organiseren. De 2de bibquiz gaat door op zaterdag 9 februari 2019 om 19 uur stipt in dienstencentrum De Spil, Godshuisstraat 33 te 1861 Wolvertem.

Het concept van de quiz blijft grotendeels behouden : aandacht voor algemene kennis, literatuur, muziek, film, sport, nieuws… met een knipoog naar wat er allemaal te lezen en te beleven valt in de bibliotheek. Je hoeft helemaal geen fervente quizfanaat te zijn. Het is de bedoeling om er een leerrijke en vooral amusante avond van te maken.

Er wordt gespeeld in ploegen van 4 of 5 deelnemers. Ofwel stel je zelf een ploeg samen ofwel kan je je individueel aanmelden en dan zorgt de bib ervoor dat je in een ploeg terecht komt. Op voorhand inschrijven is noodzakelijk en kan tot en met 2 februari 2019 in de bibliotheek of via info@bibmeise.be of tom.vandepol@bibmeise.be. Het inschrijvingsgeld van 20 euro per ploeg wordt de avond zelf ter plaatse betaald.

Het goede doel is dit keer: ‘Kanjers van vrouwen’. De vzw richt zich tot vrouwen in Meise die getroffen worden door kanker en nood hebben aan financiële en emotionele ondersteuning.

Openingsuren & contact

Hoofdbibliotheek Meise
adres
Brusselsesteenweg 44 bus 11860 Meise
Tel tel
02/892.24.20
e-mail
info@bibmeise.be

Openingsuren

Vandaag: 13 - 18 uur