Lezingen

Lezing door thrillerauteur Toni Coppers

Woensdag 12 februari 2020 om 20.00 uur in de leeszaal van bibliotheek Meise

Toni Coppers schrijft al 10 jaar aan de populaire thriller-reeks Liese Meerhout. De reeks werd al meermaals bekroond en verfilmd. Toni Coppers combineert een ingenieus en spannend misdaadplot met een doorgedreven karaktertekening van commissaris Meerhout en haar rechterhand hoofdinspecteur Masson.

De bekendste boeken van Toni Coppers zijn: Dood water (2014), De vleermuismoorden (2015), De hondenman (2016) en De jongen in het graf (2018). Voor die werken kreeg hij meermaals de Hercule Poirotprijs of publieksprijs.

Naast misdaadverhalen schreef hij ook stripscenario’s voor de reeks Fanny K.

De lezing heeft als titel ‘Leven met verbeelding’. Toni zal met veel humor praten over hoe hij zelf thrillerauteur werd en hoe de Meerhout-reeks is ontstaan. Hij leest afwisselend voor uit eigen werk en vertelt anekdotes uit zijn leven.

Zijn devies is: Schrijven is altijd mijn droom geweest. Dat ik dit sinds 2014 mijn voltijdse baan mag noemen blijft aanvoelen als een privilege. Schrijven is een eenzame bezigheid en daarom is contact met de lezers welkom. De open, hartelijke, eerlijke en kritische feedback geeft me elke keer vleugels. Het geeft het nodige tegengewicht voor een zeer solitaire maar fantastische job.

De lezing wordt gratis aangeboden maar op voorhand inschrijven is verplicht. Dit kan in de bibliotheek, telefonisch of via info@bibmeise.be. Bij onvoldoende inschrijvingen kan de lezing geannuleerd worden.

Lezing door Lieve Blancquaert over ‘Geboorte, huwelijk en dood’

Woensdag 25 maart 2020 om 20.00 uur in de Muze van Meise

Kostprijs: €10 (VVK €8) Koop je ticket hier.

Lieve Blancquaert reisde de wereld rond om cruciale momenten in een mensenleven ‘Geboorte, huwelijk en dood’ op beeld vast te leggen. Haar foto- en filmreportages werden uitgezonden op TV. In ‘Birthday’ (2013) geeft ze een overzicht van de omstandigheden waarin kinderen geboren worden en hoe de geboorteplaats al zorgt voor verschillen in kansen op scholing, beroep en welzijn. Het vervolg ‘Wedding day’ (2015) gaat over de rituelen bij huwelijksfeesten in diverse delen van de wereld. In 2018 liep het sluitstuk ‘Last days’ waarin ouder worden, overlijden en uitvaart in diverse culturen werd belicht. De foto’s werden ook in boekvorm gepubliceerd.

Haar lezing is een mix van de drie reportages. Zij vertelt hoe ze die belangrijke momenten in een mensenleven persoonlijk heeft mogen ervaren.

Lieve Blancquaert werkt als freelance fotografe voor verschillende kranten en tijdschriften. Ze publiceerde heel wat fotoboeken samen met Annemie Struyf en andere bekende journalisten.

Openingsuren & contact

Hoofdbibliotheek Meise
adres
Brusselsesteenweg 44 bus 11860 Meise
Tel.
02/892.24.20 (secretariaat)
e-mail
info@bibmeise.be

Openingsuren

Vandaag: 13 - 18 uur