Lezingen

Lezing door Hendrik Cammu over gezond leven

Woensdag 4 december 2019 om 20.00 uur

Kostprijs: €10 (VVK €8)

Gezonde voeding en voldoende bewegen wordt alsmaar belangrijker gevonden. Maar de soms tegenstrijdige onderzoeken hierrond maken het niet altijd makkelijk. Wat moeten we geloven? Wat is echt gezond? Welke methodes bestaan er om vlot je oude dag te bereiken?

Op een wetenschappelijk onderbouwde maar toegankelijke manier geeft Hendrik Cammu tips om het lot zelf in handen te nemen. De lezing is gebaseerd op zijn boek ‘Wat moet ik nu geloven dokter?’

Henrik Cammu uit Meise is als hoogleraar en gynaecoloog verbonden aan het academisch ziekenhuis van de VUB. Hij vindt het belangrijk om medische wetenschappen te populariseren en heeft hierover diverse werken gepubliceerd.

 

Lezing door Lieve Blancquaert over ‘Geboorte, huwelijk en dood’

Woensdag 25 maart 2020 om 20.00 uur

Kostprijs: €10 (VVK €8)

Lieve Blancquaert reisde de wereld rond om cruciale momenten in een mensenleven ‘Geboorte, huwelijk en dood’ op beeld vast te leggen. Haar foto- en filmreportages werden uitgezonden op TV. In ‘Birthday’ (2013) geeft ze een overzicht van de omstandigheden waarin kinderen geboren worden en hoe de geboorteplaats al zorgt voor verschillen in kansen op scholing, beroep en welzijn. Het vervolg ‘Wedding day’ (2015) gaat over de rituelen bij huwelijksfeesten in diverse delen van de wereld. In 2018 liep het sluitstuk ‘Last days’ waarin ouder worden, overlijden en uitvaart in diverse culturen werd belicht. De foto’s werden ook in boekvorm gepubliceerd.

Haar lezing is een mix van de drie reportages. Zij vertelt hoe ze die belangrijke momenten in een mensenleven persoonlijk heeft mogen ervaren.

Lieve Blancquaert werkt als freelance fotografe voor verschillende kranten en tijdschriften. Ze publiceerde heel wat fotoboeken samen met Annemie Struyf en andere bekende journalisten.

Openingsuren & contact

Hoofdbibliotheek Meise
adres
Brusselsesteenweg 44 bus 11860 Meise
Tel.
02/892.24.20 (secretariaat)
e-mail
info@bibmeise.be

Openingsuren

Vandaag: 13 - 18 uur