Filmvoorstellingen

Dinsdag 10 oktober 2017 om 19.30 uur in GC De Muze
Filmvoorstelling 'Le Passé devant nous'
Kostprijs : € 4 (VVK € 3)

‘Le passé devant nous’ is een beloftevol en ontroerend langspeeldebuut over de angst voor intimiteit en de universele nood aan zekerheid.
 Cineaste Nathalie Teirlinck groeide op in Meise en zal ook bij de vertoning aanwezig zijn. Ze leidt de film kort in en gaat achteraf ook graag in op vragen uit het publiek.

Alice leidt een afgesloten en eenzaam routineus leven als escorte. Als haar ex sterft, wordt ze gedwongen om voor haar zoontje te zorgen, dat ze bij de geboorte achterliet. Langzamerhand wordt ze geconfronteerd met het emotionele vacuüm waarin ze leefde en wordt haar illusie van onbewogenheid doorbroken.

_______________________________________________________________________________

Woensdag 21 maart 2018 om 20 uur in GC De Muze
Filmvoorstelling 'Beyond sleep'
Kostprijs : € 4 (VVK € 3)
 ‘Beyond Sleep’ is gebaseerd op het boek ‘Nooit meer slapen’ van Willem Frederik Hermans. De film werd geregisseerd door Boudewijn Koole, bekend van de veelgeprezen film ‘Kauwboy’.

Alfred sluit zich aan bij drie Noorse onderzoekers voor een expeditie door het onherbergzame Lapland. Maar de trektocht valt de Nederlandse geoloog zwaar: hij is onervaren met het barre veldwerk en wordt door zijn medereizigers niet au sérieux genomen. Alfred worstelt met zichzelf, maar ontdekt ook een verrassende vriendschap.

Wondermooie vergezichten en intieme close-ups wisselen elkaar af. Koole weet het allemaal zonder veel woorden wonderbaarlijk goed te vangen.

 

Openingsuren & contact

Hoofdbibliotheek Meise
adres
Brusselsesteenweg 44 bus 11860 Meise
Tel tel
02/892.24.20
e-mail
info@bibmeise.be

Openingsuren

Vandaag gesloten