Filmvoorstellingen

(Steeds in samenwerking met GC de Muze van Meise.)

 

Film 'Call me by your name'

Woensdag 6 november 2019 om 20.00 uur

Kostprijs: €4 (VVK €3)

De 17-jarige Elio brengt de zomer met zijn ouders door aan de Italiaanse rivièra. Zijn vader, een Joodse professor, laat er zijn Amerikaanse assistent Oliver logeren. De twee jongens kunnen elkaar eerst niet uitstaan maar gaandeweg voelen ze zich onweerstaanbaar tot elkaar aangetrokken.

De vertolking van Elio door Timothée Chalamet en Oliver door Armie Hammer zorgen voor een poëtische en verfijnd sensuele liefdesfilm van de bovenste plank. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van André Aciman.

De film werd geregisseerd door Luca Guadagnino en kreeg in 2018 diverse filmprijzen waaronder de Oscar voor het best bewerkte scenario en de publieksprijs van de Europese film.

 

Film ‘Niet schieten’

Woensdag 5 februari 2020 om 20.00 uur

Kostprijs: €4 (VVK € 3)

‘Niet schieten’ is gebaseerd op de gewelddadige overval door de Bende van Nijvel in 1985 op een filiaal van Delhaize in Aalst. Regisseur Stijn Coninx brengt het verhaal van de overlever David Van de Steen (9 jaar op het moment van de aanslag) en zijn opa. Jan Decleir (opa) en Jonas van Geel (David) zijn de belangrijkste vertolkers.

Van de Steen is gefrustreerd dat het gerecht er zoveel jaren later nog altijd niet is in geslaagd om de daders te identificeren. Hij is er bovendien van overtuigd dat de ordediensten elementen in het onderzoek verborgen houden. De film doet hopen dat de zaak nog opgelost geraakt en laat niemand onberoerd.

Het verhaal is ook verschenen als boek ‘Niet schieten, dat is mijn papa !’ met David Van de Steen en Annemie Bulté als coauteurs.

 

Openingsuren & contact

Hoofdbibliotheek Meise
adres
Brusselsesteenweg 44 bus 11860 Meise
Tel.
02/892.24.20 (secretariaat)
e-mail
info@bibmeise.be

Openingsuren

Vandaag: 15 - 20 uur