Filmvoorstellingen

Filmvertoning ‘Sprakeloos’

Woensdag 12 december 2018 om 20 uur - GC de muze van Meise – 4 euro

Het leven van een succesvolle schrijver wordt ondersteboven gekeerd wanneer zijn moeder onverwachts een beroerte krijgt. Zijn flamboyante en levendige moeder verliest haar spraakvermogen. In die moeilijke periode worstelt de schrijver met de deadline van zijn nieuwe roman. De confrontatie met zijn moeder dwingt hem alles in vraag te stellen, ook zijn literaire prioriteiten.

De film is gebaseerd op het boek ‘Sprakeloos’ geschreven door Tom Lanoye. De film werd geregisseerd door Hilde Van Mieghem met acteurs Stany Crets (zoon) en  Viviane De Muynck (moeder) in de hoofdrol.

_________________________________________________________

Filmvertoning ‘Au revoir la haut’

Woensdag 6 februari 2019 om 20 uur - GC de muze van Meise – tickets 4 euro

Soldaat Edouard Péricourt wordt aan het einde van de eerste wereldoorlog onnodig het slagveld ingestuurd door de strijdlustige luitenant Henri d’Aulney-Pradelle. Hij verliest zijn onderkaak in het gevecht. Albert Maillard, een andere artilleriesoldaat uit het regiment, ontfermt zich over Péricourt, faket zijn dood en samen zetten ze een malafide handel op in herdenkingsmonumenten. Hiermee zetten ze het land in rep en roer en nemen ze subtiel wraak op Pradelle.

De film is gebaseerd op de roman van Pierre Lemaitre ‘Tot ziens daarboven’, een gitzwart epos met de allure van een ongemakkelijk maar charmant sprookje. Lemaitre kreeg voor dit boek in 2013 de Prix Goncourt. Albert Dupontel is verantwoordelijk voor de regie en heeft van dit boek een adembenemende film gemaakt. Péricourt wordt gespeeld door Nahuel Pérez Biscayart die er met non-verbale communicatie in slaagt om een subtiele maar doorleefde interpretatie aan zijn personage te geven.

Openingsuren & contact

Hoofdbibliotheek Meise
adres
Brusselsesteenweg 44 bus 11860 Meise
Tel tel
02/892.24.20
e-mail
info@bibmeise.be

Openingsuren

Vandaag gesloten