Digitale week

Zaterdag 20 oktober 2018 van 14 tot 17 uur                                            
Workshop digital storytelling in de jeugdafdeling voor kinderen vanaf 8 jaar

Maak zelf je fotostrip in de bib!

Met onze tablets en enkele simpele (gratis!) apps maken wij tussen 14 en 16 uur een fotostrip. Kinderen schrijven zelf hun verhaal, maken de foto’s en werken het geheel uit tot een boeiend geheel in een stripverhaal.

De activiteit is gratis. Het enige wat de kinderen moeten meebrengen is hun fantasie. Om 16.30 uur zijn de ouders en broers/zussen welkom en presenteren de kinderen wat ze die namiddag hebben gemaakt.

Inschrijven doe je in de bib of via info@bibmeise.be. Let op: wees er snel bij want het aantal plaatsen is beperkt.

 

Maandag 22 oktober 2018 om 20 uur                                                                            Infosessie Be-alert in de leeszaal

In heel wat noodsituaties is een snelle verwittiging van de bevolking cruciaal. Be-Alert is een nieuwe alarmeringstool om de bevolking die rechtstreeks betrokken is bij een noodsituatie snel en duidelijk te verwittigen en hen zo goed mogelijk te informeren. Om zo’n bericht te ontvangen moet je geregistreerd zijn op de website van Be-Alert.

Tijdens de infosessie wordt het nut van de tool toegelicht. Daarna ga je aan de slag om je op het platform te registreren. Breng dus je smartphone, tablet of laptop mee. Voor wie geen mobiel toestel bezit staan er ook 4 pc’s in de bibliotheek ter beschikking.

 

Woensdag 24 oktober 2018                                                                                          
Workshop Bee-bots in de jeugdafdeling

De hele namiddag kan je tijdens de openingsuren van de bib onze Bee-Bots ontdekken. Met deze schattige robotjes leer je stap voor stap programmeren. Zelfs kleuters kunnen er al mee aan de slag. Wij zorgen voor uiteenlopende opdrachten en oefeningen. Inschrijven hoeft niet; kom gewoon langs en probeer het eens uit.  Je kan in de bib terecht van 13 tot 18 uur.

 

Maandag 29 oktober 2018 om 20 uur                                                                             
Lezing ‘Digitaal besparen’ door Ilse Depré in de leeszaal

Het internet, smartphones, tablets en andere digitale gadgets zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. En ze kunnen ons ook helpen om geld te besparen.

In deze infosessie overlopen we heel wat nuttige tools waaronder domotica en andere technologieën om energie te besparen, diverse websites om goederen (elektronica, kledij, brandstof…) of diensten (verzekeringen, telecomabonnementen…) te vergelijken, apps om je uitgaven beter te beheren of om een extra centje bij te verdienen, en veel meer.

Al die digitale hebbedingen hebben natuurlijk ook een kostprijs en vreten energie. Daarom krijg je ook enkele kooptips en leer je hoe je de batterij van je smartphone en tablet kan sparen.

De lezing is gratis maar inschrijven op voorhand is noodzakelijk. Dit kan via info@bibmeise.be.

 

Digitips

Sinds begin 2018 lanceert de bibliotheek elke maand een digitip : een interessante boekenwebsite, het GoPress krantenarchief, fundels, fotoapps… Alle tips zijn verzameld op www.digitips.strikingly.com.

 

Digidokter

Vanaf oktober 2018 organiseert de bibliotheek maandelijks op dinsdag een hulplijn voor je digitale problemen. Hulp nodig bij het installeren van een app? Problemen met bepaalde instellingen van je gsm of tablet? Geef ons een seintje via info@bibmeise.be dan kunnen we ons voorbereiden en maken we tijd vrij voor een afspraak.

Het eerste moment gaat door op dinsdag 23 oktober. De volgende sessies zijn voorzien op 20 november en 18 december. Afspraak tussen 14.00 en 16.00 uur in de leeszaal van de bib.

digitale week

Openingsuren & contact

Hoofdbibliotheek Meise
adres
Brusselsesteenweg 44 bus 11860 Meise
Tel tel
02/892.24.20
e-mail
info@bibmeise.be

Openingsuren

Vandaag gesloten